Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Με συμβασιούχους προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, καλύπτει ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών τις πάγιες ανάγκες του Δήμου.


Πάγιες ανάγκες λειτουργίας διάφορων υπηρεσιών του Δήμου, που όφειλαν να καλύπτονται από εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή εργασία, η διοίκηση τις καλύπτει με συμβασιούχους των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα.
Αυτή είναι η τακτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις – με την στήριξη βέβαια και της μεγάλης πλειοψηφίας των Δημάρχων – ώστε να μοιράζουν μία μόνιμη θέση εργασίας σε δύο ή τρεις εργαζόμενους, με μισθούς «χαρτζιλίκι» και χωρίς κανένα δικαίωμα.

Αυτά κατήγγειλαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της  «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην πρόσφατη συνεδρίαση όπου πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση.
Από το σύνολο των 297 προσλήψεων, 60 εργαζόμενοι θα δουλέψουν σε «Βοηθητικές Εργασίες Καθαριότητας», 18 σαν Κηπουροί, 18 Εργάτες Πρασίνου, 20 «Βοηθοί Χειρονακτικών Εργασιών» και οι υπόλοιποι σε διάφορες άλλες ειδικότητες.

Παρά την πρόσληψη ακόμη και αυτών των συμβασιούχων, ο Δήμος μεταβιβάζει εργασίες σε τρίτους (εργολάβους διαφόρων τομέων) εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, γεγονός που αποδείχνει την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, αλλά ταυτόχρονα και την στόχευση για ιδιωτικοποίηση τομέων και υπηρεσιών του Δήμων.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τους Δημάρχους του συστήματος, συνεχίζουν αυτή την πολιτική που από την μια στοχεύει να μοιράσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματίες εργολάβους και από την άλλη να χτυπήσει κάθε εργατικό δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή εργασία με ανθρώπινες συνθήκες και μισθούς που να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες της οικογένειας στη σύγχρονη εποχή.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενέκριναν με την ψήφο τους τις 297 προσλήψεις των συμβασιούχων, καλώντας τους εργαζόμενους να ανατρέψουν με την πάλη τους αυτό το βάρβαρο σύστημα που τους στερεί το δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής εργασίας και επομένως της μόνιμης και σταθερής ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.