Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Νίκο Νικηφορίδη από την ΕΔΥΕΘ

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Νίκο Νικηφορίδη διοργανώνει την Κυριακή 4 Μάρτη η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης για τα 67 χρόνια από την εκτέλεση του πρωτομάρτυρα του ελληνικού κινήματος ειρήνης από το μισαλλόδοξο μετεμφυλιακό κράτος στη Θεσσαλονίκη.
Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 π.μ. στο Μνημείο του Νίκου Νικηφορίδη, στο Πάρκο Ειρήνης στις Συκιές, επί της οδού Παπαναστασίου απέναντι από την εκκλησία των Αγ. Θεοδώρων (λεωφορείο 26). Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Δημαρχείου Συκεών, που βρίσκεται δίπλα.
Στο κάλεσμά της η ΕΔΥΕΘ τονίζει μεταξύ άλλων πως σήμερα «η καλύτερη τιμή στον Νίκο Νικηφορίδη και στους χιλιάδες λαϊκούς αγωνιστές, που θυσιάστηκαν ακλόνητοι για τα ιδανικά τους, για έναν καλύτερο κόσμο, για το δίκαιο και φωτεινό μέλλον του λαού μας, είναι η συνέχιση του αγώνα τους, για να γίνουν πραγματικότητα αυτά τα ιδανικά. Καλούμε την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τις γυναίκες και τη νεολαία της χώρας μας να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού και φιλειρηνικού κινήματος ειρήνης, κόντρα στις πολεμοκάπηλες σημαίες των αστών να υψώσουν τη δική τους σημαία, της συναδέλφωσης των λαών, της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας.
Όλοι μαζί να διατρανώσουμε:
  • Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!
  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία!
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις που βρίσκονται στη χώρα μας.
  • Να κλείσει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο NRDC, που βρίσκεται στο πρώην Γ΄ Σώμα Στρατού.
  • Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων.
Οι λαοί δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα μεταξύ τους. Αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και έχουν συμφέρον μαζί να τα λύσουν. Ενάντια στους εκμεταλλευτές, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.