Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Περιφέρουν ψίχουλα και σπέρνουν αυταπάτες!

Σε απόλυτη συνεργασία η Διοίκηση του Δήμου και οι παρατάξεις της “αντιπολίτευσης” των κ. Χατζησάββα, της ΑυΡΑ (δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) και του κ. Φασφαλή (στηρίχτηκε από ΝΔ), συνεχίζουν να παίζουν ένα παιχνίδι εντυπώσεων και αυταπατών στις πλάτες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.
 Το πρόβλημα της έλλειψης σχολικών κτηρίων σε όλο τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει και γίνεται εντονότερο.
Στη Δημοτική Ενότητα των Πεύκων το πρόβλημα είναι τεράστιο λόγω και της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού τις τελευταίες δεκαετίες – που όμως δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία αφού η αύξηση του πληθυσμού και των αναγκών που προέκυψαν ήταν επίσης γνωστά εδώ και αρκετές δεκαετίες.
Παρόλο όμως που υπάρχουν οι χαρακτηρισμένοι σχολικοί χώροι, σχολεία τελικά δεν γίνονται.

Μετά από αίτημα της Ένωσης Γονέων Πεύκων, ήρθε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα της ανέγερσης του 2ου Γυμνασίου Πεύκων, που παρά τις υποσχέσεις της πρώην Νομαρχίας και στην πορεία του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, τελικά το έργο έχει «βαλτώσει».

Που όμως περιστράφηκε και επικεντρώθηκε η συζήτηση για το σχολείο;
Μοναδικό πλαίσιο συζήτησης που μονοπώλησε τα “επιχειρήματα” και της Διοίκησης του Δήμου και των παρατάξεων Χατζησάββα-ΑυΡΑ-Φασφαλή, ήταν με ποιον τρόπο θα ενταχτεί το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων στην δεύτερη φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας.

Επί τρεις και πλέον ώρες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αυτών των παρατάξεων διαπληκτίζονταν με βαρύς χαρακτηρισμούς και προσωπικές ύβρεις για το ποιος είναι περισσότερο ψεύτης, ανίκανος ή απατεώνας και ποια η ευθύνη του ενός ή του άλλου για την μη ολοκλήρωση του σχολείου.

Στο τέλος βέβαια της 3ωρης “αντιπαράθεσης” τους, συμφώνησαν τελικά όλοι τους (πλην Λαϊκής Συσπείρωσης) πως ο μόνος δρόμος δήθεν για να γίνει το σχολείο είναι η ένταξη του στο πρόγραμμα της Περιφέρειας, γι αυτό και πρέπει να βιαστούν, μη και χαθεί η ευκαιρία !!!

Κανένας τους δεν ακούμπησε το διαχρονικό πρόβλημα – όλων των ως τώρα κυβερνήσεων που συνεχίζει και η σημερινή – της τεράστιας δηλαδή μείωσης των κονδυλίων όχι μόνο για την ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών κτηρίων αλλά και για την κάλυψη των 20.000 περίπου κενών θέσεων εκπαιδευτικών, για τα τμήματα ένταξης και παράπλευρης στήριξης των μαθητών, για τις λειτουργικές ανάγκες, και τόσα άλλα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν η μοναδική παράταξη που ανέδειξε όλα τα παραπάνω προβλήματα, ξεσκεπάζοντας ταυτόχρονα τα ψεύτικα και παραπλανητικά επιχειρήματα τους.
«Σας βολεύει όλους σας η τακτική, να περιορίζετε το πρόβλημα του 2ου Γυμνασίου Πεύκων στα πλαίσια της ένταξης ή μη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας», ανέφερε στην ομιλία του ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  

«Αυτή η τακτική έρχεται γάντι στην πολιτική Κυβέρνησης και Περιφέρειας.
Διαφημίζετε τα ψίχουλα που υπάρχουν στο Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα – και που μετά βίας φτάνουν για την ανέγερση δύο ή τριών σχολικών κτηρίων – όταν σας είναι γνωστό πως οι πραγματικές ανάγκες για σχολειά στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας είναι εκατονταπλάσιες.

Πουλάτε φούμαρα και αυταπάτες στον κόσμο ότι έχει τάχα πολλές πιθανότητες να εγκριθεί το σχολείο του, γιατί δήθεν συγκεντρώνει πολλές από τις προϋποθέσεις που απαιτεί το «πρόγραμμα».
Το ίδιο παραμύθι  ισχυρίζονται βέβαια οι «ομογάλακτοι» σας σε όλους τους άλλους δήμους.

Γεμίζετε ψεύτικες ελπίδες στους χιλιάδες γονιούς, μαθητές και εκπαιδευτικούς πως τα σχολεία τους είναι «πρώτα στην λίστα της επιλογής», επειδή συγκεντρώνουν δήθεν τα «απαιτούμενα μόρια».
Βάζετε στην ουσία τις λαϊκές οικογένειες να «κονταροχτυπηθούν» μεταξύ τους για να αποδείξουν ποιανού σχολείο είναι πιο απαραίτητο να γίνει.
Έχετε εξελιχτεί σε «επιστήμονες» για το πως καλύτερα να παραμυθιάζετε τον κόσμο και να τον γεμίζετε με αυταπάτες.
Συγκαλύπτετε την  πολιτική της  δραστικής συρρίκνωσης  των κρατικών κονδυλίων για τη σχολική στέγη - με την οποία στην πραγματικότητα συμφωνείτε – δικαιολογώντας και περιορίζοντας ως παρατάξεις  την αντιπαράθεση στο ποιος από όλους σας είναι ικανότερος να διεκδικήσει ένα κομμάτι από τα ψίχουλα που δίνονται για αυτή.
Η Δημοτική Ενότητα Πεύκων έχει βέβαια μεγάλη ανάγκη να βρει τον κατάλληλο σχολικό χώρο για να στεγάσει το 2ο Γυμνάσιο της. Όμως έχει ανάγκη και για άλλα σχολεία, για Δημοτικά, για νηπιαγωγεία, και για παιδικούς-βρεφικούς σταθμούς.
Τις ίδιες-  λίγο ή πολύ - ανάγκες έχουν και οι άλλες Δημοτικές ενότητες, των Συκεών, της Νεάπολης και του Αγ, Παύλου.
Τις ίδιες ανάγκες έχουν δεκάδες και εκατοντάδες Δήμοι της χώρας μας και αντίστοιχα δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες.
Η λύση δεν βρίσκεται ούτε στο «κονταροχτύπημα» Δήμου με Δήμο ούτε στην «ταχύτητα» για το ποιος θα προλάβει τα ψίχουλα που δίνονται.

Η λύση βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα του Γονεϊκού Κινήματος – μέσα από τους Συλλόγους και Ομοσπονδίες του – ώστε να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την κάλυψη όλων των αναγκών για μια σύγχρονη, ποιοτική, δημόσια παιδεία που θα παρέχεται εντελώς δωρεάν σε κάθε λαϊκή οικογένεια.
Για να αυξηθούν δραστικά τα κονδύλια από κρατικούς πόρους ( και το ΕΣΠΑ), που σήμερα διατίθενται σε έργα και δράσεις με βάση τις προτεραιότητες των επιχειρηματιών,  ώστε να αντιμετωπιστούν οι σύγχρονες ανάγκες της σχολικής στέγης στο δήμο μας και συνολικότερα.

Την ίδια στιγμή που πετσοκόβονται οι δαπάνες για την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια
Την ίδια στιγμή που πετσοκόβονται οι συντάξεις, οι μισθοί και τα μεροκάματα
Την ίδια στιγμή που η φτώχεια έχει αγκαλιάσει σχεδόν όλα τα λαϊκά νοικοκυριά αφήνοντας χιλιάδες από αυτά χωρίς θέρμανση, χωρίς ρεύμα, τηλέφωνο, ακόμα και χωρίς νερό
Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση κερδίζει τα συχαρίκια από τους “φίλους” και “συμμάχους” του ΝΑΤΟ και της ΕΕ γιατί ξοδεύει το 2% του ΑΕΠ (περίπου 4 δις ευρώ) στις ΝΑΤΟικές στρατιωτικές δαπάνες – που καμιά σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας μας.

Μπορεί επομένως να λυθεί όχι μονάχα το πρόβλημα της παιδείας αλλά και κάθε άλλο πρόβλημα που βασανίζει την λαϊκή οικογένεια, αρκεί να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης που θα στηρίζετε στην αντιμετώπιση και λύση των λαϊκών προβλημάτων και όχι στα κέρδη των καπιταλιστών
Αυτόν τον δρόμο προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση και σε αυτόν τον δρόμο καλεί γονιούς, μαθητές και εκπαιδευτικούς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.