Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Τροπολογίες για την πραγματική ανακούφιση του λαού κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο «για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Όπως είχε προαναγγελθεί από το ΚΚΕ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος κατέθεσε χτες τέσσερις Τροπολογίες - Προσθήκες για την πραγματική ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων. Οι τροπολογίες του ΚΚΕ κατατέθηκαν στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις», το οποίο θα μπει στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη 17/3.

Συγκεκριμένα, οι τροπολογίες αφορούν:

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Συκεών τίμησε τη 8η Μάρτη, παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας.

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του έκοψε το ΔΣ του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Συκεών το Σάββατο 7 Μάρτη στην πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Συκεών. Στην πολύ ζεστή εκδήλωση που προηγήθηκε η συναγωνίστρια Ηλέκτρα Ραϊζη, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, αναφέρθηκε στην 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τονίζοντας ότι "οι γυναίκες πρέπει να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει και μας στερούν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ".


Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία της συναγωνίστριας Ηλέκτρας Ραϊζη:

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Συγκέντρωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.




Την Τετάρτη 11/3, στις 19.00, στο Αγαλμα Βενιζέλου, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.


«Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για επέκταση του μνημονίου - Αμεση κατάργηση μνημονίου, εφαρμοστικών νόμων - Ανάκτηση απωλειών - Ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους».
Στις 6 μ.μ., θα ξεκινήσουν προσυγκεντρώσεις των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ:
-- Από την Καμάρα, οι Οργανώσεις του Κεντρικού - Ανατολικού Τομέα και οι Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ.
-- Από το Βαρδάρη, οι Οργανώσεις Βορειοδυτικών, Υπαίθρου Θεσσαλονίκης και κλαδικές.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Νίκο Νικηφορίδη.

Παρά τον άσχημο καιρό και την βροχή, μεγάλη ήταν η συμμετοχή αγωνιστών και αγωνιστριών της Ειρήνης που παραβρέθηκαν στην προγραμματισμένη (7 Μάρτη) εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕΘ).

Την κεντρική ομιλία έκανε ο νεολαίος Μάριος Αθανασιάδης, μέλος του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ.  


Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Συγκέντρωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ την Τετάρτη 11 Μάρτη στις 19.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.


Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνει την Τετάρτη 11 Μάρτη στις 19.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με κεντρικά συνθήματα: «Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για επέκταση του μνημονίου, άμεση κατάργηση μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων, ανάκτηση των απωλειών, ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους». 

Η ΕΔΥΕΘ καλεί σε εκδήλωση μνήμης κι αγώνα προς τιμήν του εκτελεσθέντα αγωνιστή Νίκου Νικηφορίδη.

Επιτροπη για την Διεθνη Υφεση και Ειρηνη Θεσσαλονικης

Committee for International Détente and Peace of Thessaloniki


Βασ. Ηρακλείου 21,  6ος ορ.,  546 24  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,   τηλ./fax  +30-2310-220.571

21,  Vas. Irakliou str.,  546 24 THESSALONIKI - GREECEtel./fax  +30-2310-220.571



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πριν από 64 χρόνια, στις 5 του Μάρτη του 1951, το μισαλλόδοξο μετεμφυλιακό κράτος εκτέλεσε στη Θεσσαλονίκη, στο συνήθη τόπο εκτέλεσης των λαϊκών αγωνιστών πίσω από το Επταπύργιο, τον πρωτομάρτυρα του Ελληνικού Κινήματος Ειρήνης Νίκο Νικηφορίδη μαζί με άλλους 6 μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Ο Νίκος Νικηφορίδης ήταν ένα μόλις 23χρονών παλικάρι, που παρά το νεαρό της ηλικίας του, είχε προλάβει να πάρει μέρος στους εθνικοαπελευθερωτικούς και αντιφασιστικούς αγώνες του λαού μας μέσα από τις γραμμές της θρυλικής ΕΠΟΝ.

Για τη δράση του αυτή το αστικό κράτος τον έστειλε εξόριστο αρχικά στην Ικαρία και στη συνέχεια στο κολαστήριο της Μακρονήσου. Παρά τα φρικτά βασανιστήρια δε λύγησε, δεν υπέγραψε δήλωση μετανοίας και αποκήρυξης των ιδεών του. Μετά την απελευθέρωσή του από τη Μακρόνησο βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου συλλαμβάνεται ξανά και δικάζεται από στημένο στρατοδικείο. Η κατηγορία με την οποία στήνεται στο εκτελεστικό απόσπασμα είναι η συλλογή υπογραφών ενάντια στην εξάπλωση των ατομικών όπλων, μία καμπάνια του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης γνωστή ως «Έκκληση της Στοκχόλμης».