Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Λαικής Συσπείρωσης Νέαπολης - Συκεών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών καταδικάζει την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Η πρόσφατη εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών, για τον περιορισμό των προσλήψεων συμβασιούχων εργαζομένων κατά 10% σε σχέση με το 2014 αλλά και οι δηλώσεις του Υπ. Οικονομικών, κ. Βαροφάκη, για πλήρη κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης προς την Τοπική Διοίκηση, απασχόλησαν την χθεσινή (2/4/2015) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το θέμα εισηγήθηκε ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μπάμπης Βέλλης.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε:

«Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης έχει φτάσει στα όρια της. Η κατάσταση αυτή βέβαια δεν είναι καινούργια
Αρκεί να θυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια η χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από το κράτος έχει πετσοκοπεί κατά 70%, έχουν παγώσει οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ από το 2011 οι προσλήψεις συμβασιούχων μειώνονται κάθε χρόνο.
Η πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, που καλεί δήμους και περιφέρειες να ...θυμηθούν ότι, σύμφωνα με τους αντιλαϊκούς νόμους που απορρέουν από το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, θα πρέπει το 2015 να μειωθούν κατά 10% οι προσλήψεις συμβασιούχων σε σχέση με το 2014, είναι ενδεικτική της κατάστασης, αποδεικνύοντας πως και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την ίδια πολιτική ζητώντας να τηρηθούν αυτοί οι νόμοι.
Αν πάρουμε, δε, υπόψη μας την πρόθεση του υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη να θέσει για συζήτηση σε κυβερνητικό επίπεδο το θέμα της πλήρους κατάργησης της χρηματοδότησης του κράτους προς τους δήμους (με βάση την απάντηση που έδωσε στις προτάσεις του κ. Μάνου), τότε φαίνεται πως έρχονται ακόμα χειρότερες μέρες για το λαό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεάπολης Συκεών:
► Καταδικάζει και ζητά την απόσυρση της συγκεκριμένης εγκυκλίου
► Απορρίπτει τις δηλώσεις του Υπ. Οικονομικών για την κατάργηση των Κρατικών Επιδοτήσεων προς τους ΟΤΑ, πράγμα που αν συμβεί θα οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση τους.
Ζητάμε:
► Στελέχωση της λειτουργίας όλων των άμεσων και αναγκαίων υπηρεσιών των Δήμων με πλήρες προσωπικό σε μόνιμες θέσεις εργασίας, πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
► Χρηματοδότηση όλων των υπηρεσιών και παροχών των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
► Όχι σε νέα τέλη, φόρους και χαράτσια για το λαό»

Το ψήφισμα αρνήθηκε να εγκρίνει η δημοτική παράταξη «ΑυΡΑ» του κ. Γιαρένη (ΣΥΡΙΖΑ) που αποχώρησε τελικά από την συνεδρίαση.
Στελέχη της ΑυΡΑ προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ισχυρίστηκαν πως οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη – για κατάργηση της Κρατικής Επιδότησης προς τους Δήμους – δεν αποτελούν … «ντοκουμέντο» και επομένως δεν μπορούν να συζητηθούν!!!
Μη μπορώντας να αντιπαραθέσουν άλλα “σοβαρότερα” επιχειρήματα, κατέφυγαν στην συνήθη τακτική τους, των φραστικών δηλαδή επιθέσεων ενάντια στο ΚΚΕ, στο ΠΑΜΕ και στην «Λαϊκή Συσπείρωση»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.